Avontuur

Zuidpool

Terra Incognita

Kan de Solar Voyager de reis naar de geografische Zuidpool succesvol volbrengen? Welke inzichten brengt de expeditie ons?

Een ding is nu al zeker: Clean2Antarctica behelst meer dan het planten van een vlag op de geografische Zuidpool. De expeditie is een middel om tot nieuw gedrag en nieuwe gewoonten te komen. Zie het als een test: als duurzaamheid zelfs in deze extreme omstandigheden mogelijk is, dan moet het overal ter wereld kunnen!

Omdat Antarctica het meest onbedorven continent is van de planeet, is het de plek voor onze duurzame ontdekkingsreis. We vestigen hier ook de aandacht op het Antarctica verdrag, dat in 2048 verlengd moet worden, opdat 'de thermostaat van onze planeet' ook voor toekomstige generaties behouden blijft. Ontdek samen met ons dit fascinerende continent!

De geografische Zuidpool is een symbool voor omdenken, omdat je het bereikt door je koers op 180 graden te zetten. Als we met een 180 graden andere blik naar afval leren kijken, zullen we zien dat het geen waardeloze, maar juist een ontzettend waardevolle grondstof is, waar we van alles mee kunnen bouwen. En als we deze koers vervolgens ook voor ons gewoontegedrag inzetten, dan zou het zomaar kunnen dat we direct overgaan tot actie. Want liever struikelend de toekomst in dan eindeloos twijfelend stilstaan.

Een duurzame wereld: samen komen we er wel.

Zuidpool: Terra Incognita en symbool voor omdenken

Deel deze pagina

Samen komen we er wel!

Elke bijdrage is waardevol!

Doe mee