Avontuur

De Solar Voyager

Wat maak je mee als je besluit om van afvalplastic een terreinwagen te bouwen? Een ontdekkingsreis op zich.

Ontdekking nummer 1: het is mogelijk.
Je kunt van afvalplastic de body van de Solar Voyager bouwen. Door dit hergebruikte materiaal in hexagonalen te printen (HexCore) kun je een constructie maken die licht, sterk en voldoende isolerend is om de avonturiers te beschermen tegen extreme weersomstandigheden.

Ontdekking nummer 2: het is een kwestie van bukken.
Het geld ligt op straat, als je het maar wil zien. Want alle waardevolle materialen hebben we verkregen door de inzet van jeugdige stadsjutters, die het afvalplastic van de straat of uit de afvalbak hebben gehaald. 

Ontdekking nummer 3: samen zijn we slimmer.
Om een wagen te bouwen die met behulp van schone technieken over weerbarstig terrein kan rijden, heb je de expertise nodig van veel verschillende mensen, met uiteenlopende talenten. Doordat iedereen met elkaar verbonden is, vormen we samen een collectief brein.

Het ontwikkelen en bouwen van de Solar Voyager is dus een ontdekkingsreis op zich, waarbij mensen elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zo samen zichzelf overstijgen. En dat doen ze door elke dag iets nieuws uit te proberen en te bekijken hoe het uitpakt. Gedegen rekenwerk en testritten zijn dus de 'onzichtbare bouwstenen' van de terreinwagen.

We zijn ongelofelijk trots op onze toegewijde partners, die net zo lang doorgaan tot alles werkt. Volg hier de vorderingen.

De Solar Voyager: samen komen we er wel.

Elke dag nieuwe ontdekkingen doen

Deel deze pagina

Samen komen we er wel!

Elke bijdrage is waardevol!

Doe mee