Doe het lekker zelf!

Het is geweldig om zelf iets te creëren. Iets te maken wat jou onderscheid van anderen. Iets waar je lange tijd van kan genieten. Iets waar jij trots op bent.

Creëren of consumeren? Maken of kopen? Hergebruiken of weggooien? Vragen die je jezelf wellicht weleens stelt… En wat doe je dan? Ga je bij elke vraag voor de eerste antwoordoptie of voor de tweede? Waarschijnlijk voor de tweede. Vrees niet je bent niet de enige. Maar door die keuze laat je iets moois liggen.

Onze huidige economie is een consumptie economie. We kopen een product en krijgen hier een kick van. Bijvoorbeeld een nieuw paar schoenen. De eerste dagen ben je hier super blij mee en wil je ze elke dag aan, maar na ongeveer een week is dit gevoel weg…. De enige manier om het gevoel terug te krijgen is door nog iets nieuws te kopen. Iets dat beter, meer of groter was dan de vorige aankoop. Deze manier van consumptie lijkt veel toe te voegen, maar doet het dit ook echt?  Worden we er echt gelukkiger van? 

Of het antwoord op die vragen nou ja of nee is, er zit aan deze economie en dit gedrag een grote keerzijde… Waste! 

Alles wat je zelf hebt gemaakt geeft een positieve energie. Een gevoel dat lang blijft. Een kunstenaar is bijvoorbeeld na 10 jaar nog trots op een schilderij dat hij gemaakt heeft.  Het is geweldig om zelf iets te creëren. Iets te maken wat jou onderscheid van anderen. Iets waar je lange tijd van kan genieten. Iets waar jij trots op bent. En het mooiste is nog wel dat je geen waste produceert. Want jouw creatie, jouw trots, dat gooi je toch niet weg? 

Technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat we creatie economie kunnen realiseren. Een 3d printer is een goed voorbeeld hiervan. Je kunt hiermee alles maken, wat je ook bedenkt. Zoals een HexCore bijvoorbeeld. En dat dan ook nog eens van recyclebaar materiaal!

Dus ga ervoor. Begin met creëeren en zet zelf de eerste stap richting een creatiemaatschappij!

Steun Zero Waste!

Met jouw hulp kunnen wij mensen en bedrijven inspireren en activeren om plastic niet als afval te zien, maar als waardevolle grondstof.

Steun ons