Het verhaal

Van afvalbak tot Antarctica

Duurzame ontdekkingsreis naar Geografische Zuidpool

Keer je afvalbak eens om en zie wat je weggooit: pure troep of… bouwmateriaal? Wat als je met je eigen afval een terreinwagen kunt bouwen die, dwars door barre weersomstandigheden heen, de geografische Zuidpool kan bereiken?

 

Dat is de uitdaging die Clean2Antarctica aangaat. Waarom? Omdat we graag het avontuur opzoeken, om zo te laten zien hoeveel er mogelijk is met duurzame, schone technieken. Daarnaast willen we mensen vooral ook inspireren om anders met afval om te gaan. Want hoe vaak horen we niet dat er een afvalprobleem is? Keer het, net als je afvalbak, eens om: een afvalberg is juist een prachtige plek, waar waardevolle bouwstenen liggen voor toekomstige projecten. Ontginnen die hap!

Waarom uitgerekend naar Antarctica? Keer het om: we moeten juist naar Antarctica, het schoonste continent ter wereld. Met onze schone expeditie vragen we aandacht voor het Antarctica verdrag, dat in 2048 verlengd moet worden zodat ‘de thermostaat van de wereld’ ook voor toekomstige generaties behouden blijft.

Nieuw gewoontegedrag: we kunnen een manier van leven ontwikkelen waar we met zijn allen beter van worden.

Van afvalbak tot Antarctica: samen komen we er wel

Een afvalberg is een prachtige plek, waar waardevol bouwmateriaal ligt

Deel deze pagina

Samen komen we er wel!

Elke bijdrage is waardevol!

Doe mee