‘Mayday Mayday’ hoe communiceert de Solar Voyager?
Op de Zuidpool kun je niet even met je mobiel naar huis bellen of een e-mail versturen. Toch is het heel belangrijk dat we Edwin en Liesbeth kunnen volgen vanaf ons Mission Control Center. Want wat als er zich problemen voordoen op het ijs? Dan kunnen ze contact leggen via ’s werelds eerste Low Power Global Area Network (LPGAN), genaamd Hiberband gemaakt door het Nederlandse bedrijf Hiber.
Meten is weten
De satelliet van Hiber houdt de GPS-locatie van de Solar Voyager in Antarctica bij. Daarnaast kunnen Edwin en Liesbeth via de satelliet een SOS-bericht naar het Mission Control Center sturen, mochten ze pech krijgen op het ijs. Wat we hopen dat nooit gebeurt. Bovendien wordt het energieverbruik van de watermaker bewaakt, zodat ze altijd voldoende hebben om te drinken en te koken.
Als de test in Antarctica succesvol is, kan Hiber er straks voor zorgen dat het wereldwijd mogelijk is om eenvoudig, met een laag energieverbruik en tegen een lage prijs data uit te lezen. Zo werkt Hiber vanaf de lancering van de eerste satelliet onder andere mee aan het bestrijden van de klimaatverandering, het effectiever laten groeien van gewassen en het tracken van vee.
Raket
Deze maand nog zal de eerste satelliet van Hiber met een raket de lucht in worden geschoten. Uiteraard zijn we daar bij, want hoe cool is dat! Meer over de raketlancering, de andere onderzoeken lees je binnenkort hier op onze site.
Over Hiber
Hiber is een Amsterdamse start-up die in 2016 is opgericht. Slechts twee jaar oud staat het bedrijf nu al aan de vooravond van de lancering van een eigen satelliet netwerk. Dit netwerk, genaamd the Low Power Global Area Network (LPGAN), zal het wereldwijd mogelijk maken dingen eenvoudig en met een laag energieverbruik met het internet te verbinden. Hiber is hiermee de eerste die het mogelijk maakt dat iedereen, waar dan ook ter wereld, gebruik kan maken van betaalbare en simpele IoT-connectiviteit.
Steun Zero Waste!
Met jouw hulp kunnen wij mensen en bedrijven inspireren en activeren om plastic niet als afval te zien, maar als waardevolle grondstof.